Mina nuvarande klasser

Nu börjar jag andra veckan på vårterminen, jag vet - konstigt va? Vi hade tre veckor av höstterminen efter jul och sen en vecka med finals. Hur som så har jag bytt alla mina klasser förutom Engelska, Franska och US History så tänkte berätta lite om de klasser jag har nu. 
 
På morgonen börjar jag med Graphic Design & Page Layout men min lärare tycker klassen bara borde heta "Graphic Design", det vi gör är att jobba i photoshop och skapa olika bilder, tex ska vi göra en framsida till ett magasin och sånt. Det är en klass som man läser innan man kan vara med och skapa "The Yearbook" så vi övar mest på att lägga biler och text på ett snyggt sätt på en sida, typ. 
 
Sen har jag Video Production och där gör vi school news, vi har alltså en weekly newsshow om skolan som vi gör i den här klassen. Jag är ansvarig för kamera B, startar i princip bara kameran haha. Sen alla dagar vi inte spelar in sjävla showen gör vi olika inslag och då ska vi utbytesstudenter från AFS ha ett eget inslag varje eller varannan vecka som heter "Four corners of the earth" där vi pratar om våra länder och sådär. Det första vi har gjort nu är att fråga olika studenter vad de vet om våra länder, väldigt underhållande. Visste ni att England är tysklands huvudstad? Jag kommer förhoppningsvis kunna lägga upp de avsnitten med bara oss på youtube? Ska fråga mina utbytisar :) 
 
Sen har jag U.S history och efter det Sociology. Sociology verkar vara en ganska flummig klass. Man kan välja det på IV i svenska gymnasium också och då beskrivs det såhär "Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll. Skapandet av samhällen, kulturer, identiteter, sociala processer och socialisation. Sociala strukturer utifrån klass, genus, etnicitet, kultur och religion. Sociala normer och kategoriseringar av människor. Innebörden av integritet, social kontroll, segregering och marginalisering. Diskriminering, jämställdhet och likabehandling. Aktuella sociala frågor." Så jag antar att det är det vi gör? Vi har mest haft gruppdissusioner än så länge. 
 
Min femte lektion för dagen är Digital Portfolio & photograph där har vi olika lärare och olika klassrumm varannan vecka, så första veckan började vi med fotografering med Mr. Petzki och ja, då tar vi helt enkelt kort och jobbar i photoshop osv. Den här veckan bytte vi till mr. Olson och har digital portfolio och då gör vi helt enkel en portfolio online som ni alla kommer kunna ta del av senare, HÄR är ett exempel från en annan tjej på skolan.  Vi ska även skapa en fotoblogg vilket då blir min treje blogg, har ju en fotoblogg för min fotoklass i Sverige också haha. 
 
Sen har jag Engelska och Franska och det är vad jag läser i skolan nu. 
 
 
 
 
 

Namn:
 

Mail:


Hemsida eller blogg:


Skriv din kommentar här:


Spara?